maanantai 30. huhtikuuta 2012

Sokerimunkit

Kookosrasvaa kun en muistanut puolittaa rosetteja tehdessä, löpsäytin koko paketin kattilaan, niin rasvaa jäi sopivasti vielä munkkien paistoa varten. Siispä pyöräytin uutta yleiskonetta apuna käyttäen vielä munkkitaikinan. Näistä piti tulla vaniljatäytteisiä munkkeja, mutta jotenkin unohdin täyttämisenkin :D Näistä tuli sitten tähden ja palluroitten muotoisia sokeroituja munkkeja. Täytyy todeta että suussa sulavia ihan ilman täytteitäkin :)


Taikina:
100 g voita
2½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
7½ dl vehnäjauhoja (älä lisää jauhoja vaikka taikina näyttäisi niitä kaipaavan!! tuo on juuri oikea määrä)
Sulata voi ja jäähdytä. Lämmitä maito (kun käytät kuivahiivaa, muista lämmittää +42asteiseksi). Lisää lämpimän maidon sekaan sokeri, suola, kardemumma, muna ja hiiva, vaivaa. Lisää jauhot ja rasva. Vaivaa tasaiseksi. Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa taikina kaksinkertaiseksi. Kun taikina on tarpeeksi kohonnut, kauli siitä noin ½-1cm paksuinen levy ja ota piparimuotilla kuvioita, aseta ne pellille ja anna taas kohota. Kun ovat kohonneet, lämmitä rasva (joko kookosrasva tai öljy) ja uppopaista. Valuta leivinpaperin päällä ja sokeroi. Herrrkullista :) Jos haluat tehdä pallon muotoisia, pyörittele taikinasta pötkö ja tee siitä pyörittämällä pikkuisia palluroita. Uppopaista samaan tapaan kuin kuviotkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti