sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Uusi alku/ eka kokeilu

Päätin jokunen aika sitten, että tarvitsen harrastuksen ja mikäpä sopisi herkkusuulle paremmin kuin leivonta ;) Olin tullut siihen pisteeseen, että kaipasin jo haasteita, joten aloitin itseopiskelun kakkujen koristelemisesta. Aloitin selailemalla leivontablogeja, joista hain neuvoja, vinkkejä ja inspiraatioita. Pari hyvää löysinkin, joita lukemalla jopa aloittelija selviää kunnialla. Kuva kuvalta ja tarkat selostukset aukoivat minunkin ajatuksiini tietä. Seuraavaksi lähdin tutkimaan marketeiden leivontatuoteosastojen tarjontaa. Kuorrutemassoja löytyikin mukavasti, erivärisiä marsipaaneja (ei kyllä ole vieläkään yltänyt suosikikseni, luette koettelemuksista myöhemmin), sokerimassaa, vaahtokarkkimassaa. Ostoskärryyni päätyikin paketti sekä sokeri- että vaahtokarkkimassaa. Moni bloggailija suositteli pastavärejä käytettäviksi massojen maalailuun ja värjäilyyn, niitä ei lähikaupastani löytynyt, joten palasin tietokoneen ääreen ja nettikauppojen tuotteita selaamaan. Johan löytyi värejä moneen lähtöön. Valitsin kuitenkin pelkästään pari väriä (mustan ja punaisen), ostin myös siveltimen ja kultakimalletta. Olin näet päättänyt jo, että testaan maalaamista massalle ja kuvaksi olin valinnut Betty Boopin.

Ostokset oli tehty ja kakun suunnitteleminen alkoi. Päätin pitää kakkukestit ystävilleni.

Tässä kuvaa valmistuvasta ekasta kokeilusta. Päällystin täytekakun ensin massalla, johon maalasin sydämen pastavärillä (ei ollutkaan niin helppoa maalaaminen, kuin olin ajatellut), osittain sydämen päälle liimasin sokerikuorrutetta apuna käyttäen Bettyn (jonka olin leikannut, voipaperille piirtämäni mallin avulla, kaulitusta massasta ja maalannut pastaväreillä). Kakun päällinen oli valmis! Sitten olivat vielä reunat pelkän täytteen varassa, jtn piti keksiä. Massaa oli hiukan jäljellä, joten...
Massaa kaulitsin, jotta sain kaistaleet kakun reunoille. Mustalla värillä ruudukkoa ja hyvin sopi tohon kakkuun mielestäin tällaanen reunus. Tosin 250g vaahtokarkkimassaa ei riittänyt aivan kuorruttamaan koko kakkua. Kuva onkin näpsästy siltä osalta, joka kuorrutteen sai. Tuo toinen pitkä sivu ja toinen pääty ovat vain täytteen varassa :D Mutta tekemällä oppii.
Yritän miettiä mitä laitoin kakun täytteeksi, mutta en vain muista. No, mutta tässähän oli itselläni ideana uudet haasteet ja kokeilut, eli kuorrutteet ja ne tuli todellakin testattua. Suosittelen aloittelijoille kyseistä vaahtokarkkimassaa, oli helppo käsitellä (hieman ehkä vetäytyi kasaan kaulittaessa), ei repeillyt kakun päälle nostettaessa. Ehkä hieman imelä maku, joten täytteitten ei tarvitse tämän kanssa mielestäni olla niin makeita. Tässä siis ensimmäinen luomus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti