maanantai 30. huhtikuuta 2012

vapun kukkakakku

Vapun ajaksi sopi onnistuneesti 4päivän vapaat ja ennätin kaikkien kasaantuneiden kotitöiden lisäksi myös rakkaaseen leivontapuuhaan. Vapun kunniaksi loihdin sitten hieman enemmänki kuin vain yhtä sorttia. Itseasiassa leivoin jo vkolopun aikana ekan kerran tauon jälkeen, mutta herkkunälkäiset apulaiseni ja puhelimen yllättävä hajoaminen epäonnisesti estivät noiden luomusten kuvaamisen. Joten niistä ei vielä mainintaa kummoisempaa tässä blogissa. Silloin testasin minttusuklaamuffareita vaalealla taikinalla (toisin sanoen ohje on sama kuin aiempi tässä julkaisemani, mutta jätin vain kaakaojauheen pois). Hyvin herkullisia ja meheviä niistä tuli. Ja donitseja tein myös, uppopaistamalla kookosrasvassa. Herkullisia olivat ;) Jossain vaiheessa julkaisen ohjeen vinkkeineen ja kuvineen (vaatii siis uusintakokeilun, jotta saa niitä kuvia :D)
Valitettavasti seuraavat kuvat ovat hieman sumeita, tämän hetkisessä puhelimessani ei ole järin hyvä kamera, mutta sillä mennään siihen asti että saan mentyä kauppaan ja hankittua ihan oikean, kunnon kameran. Siihen asti koittakaa saada selvää näistä :)


Pohja:
50 g sulatettua voita
75-100 g keksejä (tässä käytin marie-keksejä)
Sulata voi ja murskaa keksit ja sekoita ne yhteen. Painele vuoan pohjalle (leivinpaperin päälle) tiiviisti, laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:
1 prk maustettua rahkaa (Kuningatar)
1 prk tavallista rahkaa (2dl)
2 dl vispikermaa
hieman sokeria
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl kuumaa vettä
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahkat ja tarvittaessa sokeria. Sulata liotetut liivatteet sitruunamehu-kuumavesiliemeen ja kaada täytteen sekaan, vatkaa samalla, jotta liivateliemi sekoittuu tasaisesti. Kaada vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Päälykiille:
1 pss Mansikan makuista jellohyytelöä (tee hyytelö paketin ohjeen mukaan)
Kakun pinnalle tarvitset vain vähän hyytelöä, joten lopun voit hyydyttää annosmaljoihin.
Kaada hyytelöliemi kauhaa pitkin kakun päälle ja laita taas jääkaappiin jähmettymään.

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
Sulata suklaa ja kaada pursotinpussiin. Pursota kakun päälle spiraali aloittaen keskeltä kakkua. Ja jos suklaata vielä spiraalin pursotuksen jälkeen käytettävissä, vedä sillä lohkot kakun päälle. Vedä tikulla kakun ulkoreunoilta keskustaan päin, niin saat pursotuksen leviämään niin, että näyttää kukalta.

Ja sitten herkuttelemaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti