maanantai 2. huhtikuuta 2012

myyjäisvärkkäilyä

Talvella, vähän ennen joulua, pidettiin pienimuotoiset joulumyyjäiset, joiden tuotto meni kokonaisuudessaan seuran junioripyöräilijöiden hyväksi (poikani on tällainen kammen pyörittäjä, joten tottakai otin osaa valmisteluihin). Silloin taiteilin piparkakkutaikinasta joulupukin rekiä poroineen ja paketteineen. Joista minulla ei valitettavasti ole tähän liittää kuvaa :/

Menneenä lauantaina seuran porukka oli järjestänyt pääsiäismyyjäiset. Sinne värkkäsin sokerimassasta kakkukoristeita, kukkia ja tipuja, sööttejä :)
Kuva ei ole paras mahdollinen, kun tajusin räpsäistä kuvan vasta paketoituani tekeleet. Pääsiäisaiheiset konvehdit päätyivät myös myyntiin. Tein pari isompaa pupua valkosuklaa-mariannerouhetäytteellä, erän pikkukonvehteja kinuskitäytteellä ja erän petit fourseja valkosuklaa-turkinpippurirouhetäytteellä.
Konvehtien teko onnistuu kotikonstein melko helposti, kun hommaa kunnollisen lämpömittarin. Tosin aikaa vievää puuhaa, suklaan temperointi (kuumentaminen ja jäähdyttäminen tiettyihin lämpötiloihin) vie suurimman osan ajasta. Mutta temperointia suosittelen, se antaa suklaalle ensinnäkin kauniin kiiltävän pinnan, helpottaa käsittelyä (ei sula niin pian kosketeltaessa) ja helpottaa säilytystä (säilyy myös huoneenlämmössä, eikä tarvitse välttämättä jääkaappisäilytystä). Pienet petit foursit tein niin, että maalasin pienen pienet silikonivuoat sulalla suklaalla, annoin jähmettyä, pursotin täytteen keskelle ja jähmetys, jonka jälkeen irrottelin vuoat suklaasta. Helppo ja kätevä, joskin tosiaan aikaa vievä tapa.


Näiden pikkunäperrysten lisäksi tein vähän isompaa haukattavaa, muffinsseja. Silmiini osui mielenkiintoinen ohje, nimeltään peanut butter muffinssit. Niitä oli pakko testata! Taikinaan suolapähkinöitä ja suklaarouhetta, päälle kermasta ja maapähkinävoista pursote, koristeina käytin suffelipuffeja. Namia, suosittelen. Ohjeen löysin Kinuskikissan blogista (www.kinuskikissa.fi), hiukan mukailin ohjetta siten, että korvasin joitakin aineita vastaavalla, jottei tarvinnut kauppaan lähteä (ja en pysty koskaan tekemään ihan ohjeen mukaan, pitää aina saada vähän soveltaa).


Nyt alkoi olla jo vietävää myyjäisiin, mutta leivontainnostukseni oli huipussaan ja piti vielä vähän saada toteuttaa, joten tein vielä toisenlaisia muffinsseja. Niissä käytin ohjenuorana Kinuskikissalta löytyvää Dajmmuffinssien ohjetta, jota taas mukailin :) Tein niistä salmiakkimuffareita. Maraboun salt lakrits suklaatia, rouhein puolet levystä taikinaan ja puolet jätin työnnettäväksi muffareitten keskelle. Päälle tein tomusokerista, kaakaosta, tilkasta vettä ja sulatetusta voista kuorrutteen, jonka koristelin pienillä pääsiäiskarkeilla. Nämäkin tekivät kauppansa ainakin pojalleni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti