sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

toinen kokeilu

Kun kerta ensimmäinen kokeilu onnistui kohtalaisesti, sain siitä kimmokkeen uuteen kokeiluun. Ensin kutsuin ystävät, jonka jälkeen suunnittelin "kohderyhmälle" tarjottavan kakun. Ryhmään kuului suklaan ystäviä ja idea alkoi syntymään.
Kakkupohjana tässä tumma suklainen ja täytteenä piparminttuaromilla maustettu valkosuklaamousse, jota värjäsin elintarvikeväreillä haalean vihreäksi. Alkuperäinen ideani oli tehdä kakusta Fazerin suklaapalan muotoinen ja keskelle teksti Fazer. Hetken asiaa tuumattuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että joskus kai haluan kuvan julkaistakin, enkä halua kokeiluni päätyvän syynäykseen ja minun saavan kopiointisyytettä kyseisen logon käyttämisestä ja julkaisusta omissa räpellyskokeiluissani (tosin en tiedä voiko noin tapahtua, mutta paras pelata varman päälle). Joten vielä oli ideaa hiottava.

Täytteen kanssa sattui pienoinen äksidentti, jonka sain onneksi korjattua lisäämällä liivatelehtiä ja aikaa oli antaa kakkusen jähmettyä seuraavaan aamuun. Aamulla aloittelin kuorrutusta. Halusin edelleen kakun näyttävän suklaapalalta, joten värjäsin sokerimassaa kaakaojauheella, kun minulla ei ollut ruskeaa pastaväriä käytettävissä. Olin lukenut ohjeita, joissa varoiteltiin kaakaojauheen kuivattavan sokerimassaa, mutta pakkohan minun oli ihan itse se testattava. Totta se on, kaakaojauheen yliannostelu (jotta massasta saisi kunnon ruskean) aiheutti kuivumista ja massa oli hippasen hankala kaulittava ja paikoilleen asennettava. Koristeet ne vaikeaksi osoittautuivatkin, kuivuuden takia oli vaikea saada niitä asettumaan vaatimiini asentoihin. Kuten kuvasta voi todeta :)
Onnekseni ja kakun pelastukseksi kaappieni kätköistä löytyi suklaan makuista ja väristä koristelugeeliä ja hopeakuulia sekä aiemmin hankkimaani kultatomua. Niistä sain vähän lisäapua koristeluun. Päädyin (aiemmin mainituista syistä) tekstiin "suklaa", vaikkei se olekaan mielestäni yhtä kiva kuin ensimmäinen ideani :)

Kakku kuitenkin maistui makuraadille ja itselle ei onneksi jäänyt paljon ylimääräistä syötävää.
Eli toinenkin kokeilu onnistui ja jatkan itseopiskelua ja testaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti