keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

perinteisempi voileipäkakku


Tämä vähän perinteisempi, leipäkerroksia on 4. Poikkeaa hieman vain siinä, että käytän majoneesia hieman vähemmän kuin yleensä voileipäkakuissa on totuttu. Tästä riittää napostelusyöntiin suurinpiirtein n.10hlölle.

Ja sitten ohjetta... :)

Varaa leipää yhteensä n.850g (yhtä hyvin käy tavallinen neliskulmainen paahtoleipäpala kuin leipomoiden käyttämät pitkittäissuuntaan leikatut vuokaleivät. Tässä käytetty tavallista paahtoleipäpalaa, 6palaa/kerros.)
Tee täytteet ja kuorrute.
Tarvitset vispikermaa 4dl, vatkaa se vaahdoksi.
Yrttimaustettua tuorejuustoa 200g, lisää se vatkaten kerman sekaan.
majoneesia (kinkkutäytteeseen 90g, salamitäytteeseen 50g ja kuorrutteeseen 30g)
Ota kahteen kulhoon kermavaahto-tuorejuustotahnaa, siten että kuorrutekulhoon jää hippasen enemmän kuin muihin.
Lisää ensimmäiseen kulhoon majoneesia 90g, kinkkusuikaleita 200g, kinkkupasteijaa 1tuubi=125g ja mausteita (oregano ja mustapippuri) ja vatkaa vielä sekaisin. Laita hetkeksi jääkaappiin. Tee toinen täyte.
Lisää toiseen kulhoon majoneesia 50g, salamisuikaleita 175g ja mausteita (samat kuin edellä) ja vatkaa sekaisin.
Lisää vielä kuorrutteen sekaan majoneesi ja vatkaa tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin.
Aloita kakun täyttäminen.
Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele ensimmäinen leipäkerros tarjoilualustalle, leivinpaperin päälle. Kostuta leivät lihaliemellä (kuumaa vettä 5dl, johon lihaliemikuutio, sekoita niin kauan että kuutio on sulanut) käyttäen pullasivellintä. Kun leipäkerros kostutettu, lisää leipien päälle ensimmäinen täyte(kinkku). Tasoittele täyte koko kerrokselta tasaiseksi.
Lado täytteen päälle seuraava leipäkerros ja kostuta se. Jonka jälkeen toinen täytekerros (salami) ja tasoitus. Ja vielä päälle leipäkerros, sekä leipien kostutus. Tässä vaiheessa yhdistä jäljellä olevat täytteet ja levitä kaikki leipien päälle ja tasoita. Sitten viimeinen leipäkerros, muista kostuttaa :)
Näin on kakku täytetty. Laita kakun päälle vielä kelmua tiiviisti, aseta leikkuulauta kelmutetun kakun päälle, sekä kaiken huipuksi kuorrutekulho, laita jääkaappiin makuuntumaan seuraavaan päivään asti.
Kun kakku on yön yli levännyt, kuorruta se. Jos kuorrute on päässyt lässähtämään, voit vatkata sen uudelleen tiiviimmäksi. Levitä kuorrute kakun päälle sekä reunoille ja tasoita. Viimeisenä koristele!
Lihatäytteiseen kakkuun sopivat koristeiksi esim. tuorekurkku, tomaatti, appelsiini, viinirypäle, persilja, täyteainekset (kinkku, salami), jne..


Voileipäkakkujen koristelussa on oikeastaan vain maut ja mielikuvitus rajana. Joten testaa rohkeasti monenlaisia tyylejä ja raaka-aineita!! :) Tässä vähän lisäkuvaa ideoiden rikastuttamiseksi, tässä on aivan samat täytteet kuin ylemmissä.

Tässä käytetty koristeena: Kartanon salaattia, viinisuolaheinää, herneenversoja, paprikaa, kinkkumakkaraa ja meetwurstia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti