lauantai 7. huhtikuuta 2012

minttusuklaa muffinssit

Maraboun minttusuklaanappirullasta idea lähti. Ostin rullan ja kotona napin ympärille muotoutui muffinssi.


Muffinssitaikina:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ rkl kaakaota
1½ dl maitoa
1 pötkö maraboun minttusuklaanappeja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Lusikoi muffinssivuokiin ensin vähän taikinaa, paina taikinaan yksi minttusuklaanappi ja lusikoi taikinaa päälle.
Paista 200 asteessa n.15min.

Suklaakreemi:
1 dl maitoa
2 keltuaista
½ dl sokeria
200 g maitosuklaata
250 g (suolatonta) voita
Laita kattilaan maito, keltuaiset ja sokeri, sekoita tasaiseksi, kuumenna 85 asteeseen. Ota pois liedeltä, lisää joukkoon rouhittu suklaa, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Lisää huoneenlämpöinen voi, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi pursotuspussiin jossa esim. tähtitylla ja pursota muffinssien päälle.

Vinkki:
Kreemi saattaa voin lisäyksen jälkeen vaikuttaa hyvin löysältä. Laita se hetkeksi jääkaappiin ja vaahdota jäähdytyksen jälkeen sähkövatkaimella, niin kreemistä tulee paremmin pursotettavaa.

Koristeet:
Pikeeripursotuksia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti