maanantai 30. huhtikuuta 2012

Rosetit

Minä kun tahdon testata ja kokeilla, niin päädyin testaamaan tippaleipien sijasta rosetteja. Helppoja ja maukkaita, suosittelen!! Rosettiraudan lainasin äidiltäni, täytyy joskus hankkia oma, koska näitä on tosi kiva tehdä.


Taikina:
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1½ dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
Valitse kulho, jonka pohjaan asti pääset rosettiraudalla. Riko munien rakenne rikki ja lisää ohjeen mukaisessa järjestyksessä ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Paistamiseen: 250 g kookosrasvaa tai ½ litraa öljyä. Kuumenna öljy n.170-180 asteiseksi. Kasta rosettirauta ensin kuumaan rasvaan ja sen jälkeen taikinaan ja kuumaan rasvaan. Tarkista kuitenkin ettet upota rautaa kokonaan taikinaan, koska silloin et saa rosettia irti vaivattomasti. Kun rosetti on kauniin kullanruskea, nosta rautoineen pois kattilasta ja laita vaikka leivinpaperin päälle jäähtymään.
Kun rosetit ovat jäähtyneet, siivilöi päälle tomusokeria ja laita tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti