torstai 3. toukokuuta 2012

lätyt/ letut/ räiskäleet/ ohukaiset/ jne..

Arjen herkutteluun tekasen välillä lättyjä tai lettuja, rakkaalla lapsella monta nimeä, meilläpäin tätä herkkua kutsutaan lätyiksi :) Ihan vasta sain vanhan, kunnon valurautaisen pikkulättypannun vanhasta mummolastani. Ja kyllä on lättyjen paisto mukavaa puuhaa kyseisellä pannulla.

Minun lättytaikinan teossa ei käytetä mittoja, kurkataan kaappiin ja näppituntumalla lisäillään tavaraa taikinaan. Perusraaka-aineet mitä taikinassa täytyy mielestäni olla ovat: maito, kananmunat, sokeri, ripaus suolaa, vehnäjauhoja, hieman sulatettua rasvaa taikinaan ja rasvaa paistamiseen. Ja taikina on hyvää siinä vaiheessa kun se häilyy ohkasen ja paksun välimaastossa. Voi, olipa tarkka selostus :D Taikinan täytyy antaa turvota tovin jauhojen lisäämisen jälkeen ennen paistamista. Ja paistamisen aikana on hyvä lisätä pannulle rasvaa, jottei lätty tartu kiinni pannuun.

Valmiin lätyn lisukkeiksi kelpaa perinteisen kermavaahdon ja hillon lisäksi esimerkiksi muunnelmat kermavaahdon maustamisessa (vaikka rommin makuinen kermis), erilaiset hillot. Testaa vaikka kookoshilloa, on todella maukasta! Varsinkin jos pitää kookoksen mausta :)

Näiden lättyjen lisukkeena on Kuningatar maitorahkalla maustettua kermavaahtoa ja kookoshilloa. Slurpsis :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti