maanantai 2. huhtikuuta 2012

Luksus/Kinder piirakka

Sattumalta törmäsin tähän ohjeeseen ja päätin tätäkin testata. Yllätti helppotekoisuudellaan! Olin nimestä päätellen kuvitellut tämän sisältävän monimutkaisia tekovaiheita. Luksusta todellakin, vei kielen mennessään :) Itse asiassa löysin kaksi erilaista ohjetta, toinen Luksus-piirakka nimellä toinen Kinder-piirakka. Eroavaisuutena näissä kahdessa oikeastaan on se, että luksuksen täytteeseen lisätään rommia/rommiaromia ja kinderissä vähän paksumpi pohja. Minä pääsin taas soveltamaan, eli tällä kertaa yhdistämään kahta ohjetta. Tein ohkasemmalla pohjalla ilman rommin makua, hyvää siitä tuli sellaisenakin. Niin ja kuorrutteessa kinderiin oli käytetty ohjeen mukaan Fazerin sinistä suklaata ja luksukseen puolet tummaa ja puolet maitosuklaata. Minulta olivat huvenneet kaapeista raaka-aineet ja tein kuorrutuksen 1/3 tummasta suklaasta ja 2/3 maitosuklaasta. Täytteestä unohdin kananmunankeltuaisen :D mutta hyvin onnistui ilmankin, että tiedoksi vaan muillekin. Mitäpä muutakaan voi odottaa, kuin herkullista makuelämystä kaakkuselta, jonka valmistuksessa käytetään huikea määrä sokeria ja voita ;) laihduttajan ykkösvalinta, hih.


Pohja:
4½ dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
4½ rkl kaakaota
225 g sulaa voita
2 dl kylmää vettä
3 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi, jäähdytä hieman ja lisää siihen vesi sekä munat ja sekoita
tasaiseksi. Lisää voiseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle pellille.
Paista 175 asteessa n.30 min. Ja jäähdytä. Kun kakkupohja on jäähtynyt, aloita voikiisselin valmistus.

Voikiisseli/täyte:
225 g sulaa voita
225 g tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja jäähdytä, muttei kylmäksi. Sekoita voisulan sekaan kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Laita jääkaappiin kovettumaan. Kun kovettunut, valmista kuorrute.

Kuorrute:
100 g voita
75 g tumma suklaa
75 g maitosuklaa
Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa (varovaisesti). Sulata voi. Kun suklaa lähestulkoon sulanut, sekoita ja lisää voisula joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä pikkasen ja kaada kakun päälle, tasoita.

Vinkki
Kakun voi hyvin myös pakastaa!!               
                                                                                                                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti