sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

tyttöinen pääkallokakku :)

10vuotta täyttävän Janican toiveena oli musta pääkallokakku ja pääkallojen pitää olla tyttöpääkalloja, joilla on pinkit rusetit. Siinä oli tarkkaan mietitty toive. Ihanimpia on lapsille tehdä, kun osaavat määritellä tarkasti mitä haluavat ja mitä eivät :) Tuumasta toimeen!
Tarkkaa määrää en saanut siitä, kuinka monelle kakun tuli riittää, joten suunnittelin siitä kuitenkin reippaan kokoisen. Pitkään olin jo haaveillut mahdollisuudesta, jossa voisin testata "hääkakkumallia", eli kakkua, joka koostuu monesta eri kakusta ja on kasattu päällekkäin, ilman erillisiä tukihäkkyröitä. Sain tässä toteuttaa haaveiluni, tosin tein kakkuun vain 2 kerrosta. Toiveena täytteestä oli jonkinlainen suklaamousse. Tein alemman kakun ihan perusvaalealla kakkupohjalla, täytteenä maitosuklaamousse ja mariannerouhe. Ylemmän eli pienemmän kakun pohjan tein tummaksi ja väliin valkosuklaamoussea. Valkosuklaata tuli siihen sen verran reippaasti, että muita lisämakuja en sitten lisännyt, vaikka alkuperäinen idea piti sisällään Dajmrouhetta.
Tähän kakkuun sain hommattua mustaa sokerimassaa ja olin siitä oikein hyvilläni. Mielelläni en enää yritä marsipaanin kanssa minkäänlaista yhteistyötä :D

Tämän kakun kuorrutin osissa. Ensin alimman kakun päälle musta massa, sitten pienemmän kakun kuorrutus ja paikalleen asettelu. Kokeneempien bloggaajien ohjeista napsein vinkin, joka auttoi peittämään näin kuorrutetussa kahden kakun saumakohdan. Pyörittelin siihen pinkiksi värjäämästäni sokerimassasta nauhan ja liimasin sen paikoilleen käyttäen liimana sokerikuorrutetta (pikeeriä).
Sitten alkoi "viimeistely", koristeet (pääkallot ja rusetit) ja iso rusetti, johon päivänsankarin nimi.
Luomukseni oli hieno, tosin kuljetuksessa se kärsi pienen kolauksen ja sai osakseen kauneusvirheen. Mutta muutoin melko onnistunut tekele.
Kuvassa näkyykin se pieni kauneusvirhe, johonkin kuljetuksen alussa tökkäsi ja reikä tuli ja koriste pääsi valahtamaan paikaltaan. hmph :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti