maanantai 9. huhtikuuta 2012

keikautettu voileipäkakku


Tässä kakussa pääpaino keskittyy täytteille ja leipää on vähemmän. Melko mukava näinkin, kunhan ei tee täytteistä liian raskasta.
Vuorasin ensin irtopohjavuoan pohjan kelmulla, jonka päälle laitoin koristeet (kinkkutähtiä, metwurstisydämiä, maustekurkku- ja kirsikkatomaattiviipaleita).

Kakussa on kahta täytettä (kinkkua ja metwurstia), leipä kerros erottaa täytteet toisistaan.
Vuoka on hyvin pieni, halkaisijaltaan 18 cm.

Kinkkutäyte:
1 dl kermaa
100 g yrttimausteista tuorejuustoa
3 rkl majoneesia
kinkkusuikaleita
1½ liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma. Sekoita vatkatun kerman sekaan tuorejuusto, majoneesi ja kinkkusuikaleita haluamasi määrä. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita massan sekaan. Kaada täyte vuokaan koristeiden päälle. Varo etteivät koristeet liiku paikoiltaan! Lado päälle leipäviipaleita, jotka kostutettu lihaliemellä, muotoile leipäpaloja, jotta saat tasaisen välikerroksen. Tee metwurstitäyte.

Metwurstitäyte:
1 dl kermaa
100 g yrttimausteista tuorejuusta
3 rkl majoneesia
metwurstisuikaleita
1½ liivatelehteä
Tee kuten edellinenkin täyte. Lopuksi lado lihaliemellä kostutettuja leivänpaloja kakun päälle pohjaksi. Muotoile leivänpalat, jotta saat tasaisen pohjan. Laita kelmu päälle ja jääkaappiin hyytymään. Pari tuntia riittää tämän kokoisen kakun hyydyttämiseen. Mutta hyytyvien kakkujen suositellaan antaa hyytyä mielellään yön yli. Kun kakku jähmettynyt, avusta veitsellä reunat irti vuoasta ennen vuoan avaamista. Poista irtopohjavuoan reuna ja laita lautanen kakun päälle, ota kiinni lautasesta ja kakkuvuoan pohjasta ja keikauta kakku tarjoilulautaselle. Poista vuoan pohja ja kelmu. Koristele vaikka persiljalla :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti