sunnuntai 13. toukokuuta 2012

äitienpäivän tuorejuustokakku

Tämän tein työkaverini äidille äitienpäivän lahjaksi. Äiti pitää marjoista ja suklaasta. Ja tällainen siitä nopean hahmottelun jälkeen sitten syntyi.


Pohja:
n.200 g rainbown mustikkatäytekeksejä
80 g voita
Sulata voi ja murskaa keksit, sekoita ne yhteen ja painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 prk kuningatar rahkaa
200 g philadelphia tuorejuustoa
3 liivatelehteä
½ dl marjamehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi, lisää siihen sokeri, tuorejuusto, vispaa sekaisin ja vielä rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna marjamehu ja liuota siihen liivatteet, anna liuoksen tovi viilentyä. Kaada sitten liuos massan sekaan, koko ajan vatkaten ja vatkaa sen verran vielä että liivateliuos sekoittuu tasaisesti. Kaada sen jälkeen täyte pohjan päälle, tasoita (voit myös heiluttaa vuokaa kevyesti, jolloin pinta tasoittuu paremmin). Laita jääkaappiin jähmettymään, mieluiten seuraavaan päivään asti.

Koristelu:
100 g valkosuklaata
Sulata varovasti suklaa ja laita se pursotuspussiin. Pyöreän ristikon kakun päälle saat, kun teet leivinpaperista kakun kokoisen pyöreän mallin ja pursotat sulaa suklaata, ensin yhteen suuntaan koko paperin alalta ja sitten ristikkäiseen suuntaan. Anna hetken olla ja nosta paperi suklaineen sitten kakun päälle, laita jääkaappiin, jotta suklaakovettuu.
Lisäkoristella voit mielesi mukaan.
Minä käytin tässä aiemmin vaahtokarkkimassasta tekemiäni ruusuja ja lehtiä sekä reunoilla suklaasydämiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti