tiistai 18. syyskuuta 2012

Pihlajanmarjahyytelö

Leipomusten lisäksi hieman vinkkejä säilöntään :)

Tänä syksynä näyttää tulevan paljon pihlajanmarjoja. Keräsin pihallani kasvavasta puusta n.5 litraa marjoja, jotka keitin mehuksi mehumaijalla. Mehua tuli 2 litraa.
Keitin mehun hyytelöksi seuraavalla ohjeella:

1 l mehua
800 g hillosokeria
Laita ainekset kattilaan. Keitä n.10min. Ota pois liedeltä, kuori pois vaahto ja kaada steriloituihin purkkeihin. Täytä purkit ihan piripintaan. Kierrä korkit kiinni ja jätä jäähtymään ensin huoneenlämpöön ja siirrä jäähtyneet purkit sitten jääkaappiin. Myös kellarisäilytys on ok.

Vinkki:
Purkit ja kannet voit steriloida joko keittämällä niitä vedessä tai laittamalla ne 100 asteiseen uuniin n.15minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti