tiistai 18. syyskuuta 2012

kotitekoista vaaleaa leipää

5 dl lämmintä vettä
2 pss kuivahiivaa
1½-2 rkl suolaa
½-1 dl öljyä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
vehnäjauhoja sen verran että taikina kiinteytyy, mutta tarttuu vielä sormiin

Laita uuni lämpiämään 150-175 asteeseen. Voitele leipävuoat. Tee taikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kaada kohonnut taikina leivinpöydälle ja vaivaa hetki. Tee taikinasta pötkö ja jaa se 3osaan. Leivo pötköjä hieman pidemmiksi ja nosta ne vuokiin, tasoittele. Nosta vuoat uuniin. Anna leipien paistua kunnolla sisältä alemmassa lämmössä, nosta loppupaistossa uunin lämpötila 200asteeseen, jotta leivät saavat vähän väriä. Anna valmiiden leipien jäähtyä vuoissaan.
Leivät kannattaa pakastaa tuoreeltaan, jollei kaikkia käytetä samantien. Kotitekoisissa leivissä ei ole säilöntäaineita, joilla leipä pysyisi hyvänä pitempään.

Herkullista ja ilman lisä- ja säilöntäaineita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti