lauantai 2. kesäkuuta 2012

valmistujaiskakku parturi-kampaajalle

Ystäväni toiveesta tein hänelle valmistujaiskakun. Toiveita kakun suhteen oli tumma pohja, vadelmavaniljamousse täyte, kakun päällä kampa ja sakset. Ja piti riittää n.30 hlölle. Ensin ajattelin tehdä yhden ison kakun, mutta eipä se olisi jääkaappiini mahtunut :D joten piti tehdä sitten pari pienempää.


Pohjan tein samalla ohjeella, kuin äidin kukkakakun.

Täyte: (tämä ohje on kahteen kakkuun)
3 dl kermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
500 g pakastevadelmia
6 liivatetta
Sulata marjat kattilassa, lisää vähän vettä. Kaada marjat siivilään ja säästä mehu, survo marjat siivilässä. Ota marjasurvos talteen. Halkaise kakku 3 osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, vatkaa ja lisää sekaan jäähtynyt marjasose ja vatkaa tasaiseksi. Ota mehusta n.1,5 dl kattilaan. Loppumehuun lisää jonkin verran vettä ja sokeria (maista). Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita pohjalle kakkulevy, jonka haluat tulevan päällimmäiseksi. Kostuta levy ja laita siihen täytettä. Sitten seuraava levy, kostutus ja täyte. Ja viimeiseksi levy ja niukka kostutus. Kääntele sen jälkeen kelmun reunat kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään mielellään seuraavaan päivään.

Kuorrutus ja koristelu:
Ennen kuorruttamista, valmista 2kertainen määrä sokerikreemiä (ohje löytyy niinikään äidin kukkakakku sivulta). Ja sivele kakun pinta kreemillä.
Sen jälkeen kaulitse sokerimassaa (250g/kakku) ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle, tasoita ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Tässä tapauksessa massan ei tarvitse riittää koko kakkuun, pääasia, että se peittää päälyosan ja n.0,5cm reunoilta. Maalaa haluamasi kuva pastaväreillä joko vapaalla kädellä tai sabluunoita apuna käyttäen. Varo kuitenkin sotkemasta, väri leviää hyvin helposti ja kuivuu melko hitaasti.

Ennen pursotuksia, kakku näyttää tältä.
Pursotukseen kahteen kakkuun
3dl kermaa
1,5 dl maitorahkaa
sokeria
Kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Laita pursotuspussiin ja pursota kakun reunat.
Lisäkoristella voit mielesi mukaan. Minulla tässä koristeena aiemmin valmistamiani massakukkia ja kaupasta hankittuja vohvelilehtiä.

1 kommentti:

  1. Kakku oli erinomaista ja sai kovasti kehuja!:) Iso kiitos sulle Jossu!

    T: Kyseinen parturi-kampaaja

    VastaaPoista