lauantai 2. kesäkuuta 2012

mansikkatäytekakku

Toiveena tilaajalla oli klassinen mansikkakakku.
Pohjana on 6munan sokerikakkupohja, täytteenä mansikkahilloa ja kermaa ja päällä pakastemansikoita ja kiillettä sekä kermapursotus.


Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24cm vuoka. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi (kunnon  vaahto kestää jauhojen lisäyksen eikä lässähdä). Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne munasokerivaahtoon sihdin läpi. Sekoita nuolijalla sen verran että taikina on tasaista. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Laita vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Paista kakkua n.15-30 min (paistoaika riippuu uunista ja uunin tehosta). Älä avaa uunin luukkua ennen kuin kakku on kohonnut ja pinta saanut väriä (eli n.2/3 paistoajasta pitäisi kakun saada olla rauhassa), ettei lässähdä. Loppuajasta voit kokeilla puutikulla onko kakku jo valmis, tökkää tikku keskelle kakkua, ei ihan pohjaan asti ja vedä tikku ulos. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka paistamista. Kun kakku on paistunut, ota se uunista ja anna jäähtyä omassa vuoassaan hetki ennenkuin kippaat sen ritilälle loppujäähtymään (jätä vielä vuoka päälle).
Kakku on hyvä leipoa pari päivää ennen täyttämistä.

Täyte:
mansikkahilloa
2 dl kermaa
sokeria
1 dl maitorahkaa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan maitorahka ja vatkaa vielä tasaiseksi. Lisää maun mukaan sokeria.
Halkaise kakku 3 tai 4 osaan. Kostutukseen voit käyttää limua/ vaniljasokerilla maustettua maitoa/ mehuja tms.. Kostuta pohja ja levitä mansikkahillo pohjalle, hillon päälle kermavaahto ja seuraava kerros, jne (seuraa ohjetta), kunnes on enää yksi kakkupohjalevy jäljellä. Nosta viimeinen kakkulevy täytteiden päälle ja kostuta sitäkin hieman.

Koristelu:
Pakastemansikoita
kakkukiillettä
2 dl kermaa
1 dl maitorahkaa
sokeria
Ota jäiset mansikat huoneenlämpöön. Vatkaa kerma ja lisää maitorahka sekä sokeri, vatkaa tasaiseksi. Laita vaahto pursotuspussiin ja jääkaappiin odottamaan. Leikkaa terävällä veitsellä kohmeiset marjat viipaleiksi. Levitä päällimmäiselle kakkupohjalle ohuelti mansikkahilloa. Aloita mansikkaviipaleiden asettelu keskeltä kohti reunoja. Valmista kakkukiille pussin/paketin ohjeen mukaan. Sivele kiilleneste marjojen päälle, aloittaen keskeltä. Käytä sivelyyn silikonista pullasutia. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Pursota kerma reunoille ja koristele esim. sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki:
Varmista että kerma on varmasti kylmää!! Lämmin kerma ei vatkaudu tarpeeksi kovaksi vaahdoksi ja pursotukset pääsevät leviämään. Kun et kuumenna marjoja, varmista, että ne ovat kotimaisia!!! Listeriavaara ulkolaisissa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti