maanantai 25. kesäkuuta 2012

pikeeri

Pikeerin perusohje:
1 valkuainen
n. 2 dl tomusokeria
3-4 tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa

1. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
3. Jatka vatkaamista hetken aikaa.
4. Värjää halutessasi pasta-, tomu- tai apteekin jauheväreillä.

Esimerkkejä pikeerikoristeista...

 Pikeeriperhosia.
Ota mieluinen kuva ja piirrä se paperille. Laita pala leivinpaperia kuvan päälle ja pursota kuvan mukaan joko pikeerillä tai suklaalla. Jos haluat perhoset siivet koholleen, kuivata ne esim taitetun pahvinpalan keskellä. Jos teet suklaasta koristeet, laita valmiit koristeet pakastimeen jähmettymään. Myös suklaan temperoimista suosittelen, koristeet eivät siten niin helposti sula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti