maanantai 25. kesäkuuta 2012

Ice age-aiheinen synttärikakku


Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpiämään 175asteeseen. Korppujauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon, sekoita. Kaada taikina vuokaan ja vuoka uuniin. Paista niin kauan, että pinta saa väriä ja tikkutestissä tikkuun ei jää taikinaa. Kun valmis, ota uunista ja anna alkujäähtyä vuoassaan, jonka jälkeen voit kumota loppujäähtymään ritilälle.

Täyte:
3 dl jäisiä mansikoita
n.½ dl sokeria
4 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
suklaakarkkeja
Laita kattilaan tilkka vettä ja jäiset marjat. Kuumenna sen verran että marjat sulavat. Kaada sen jälkeen kaikki siivilään (ota mehu talteen) ja valuta mehut pois. Anna mansikoiden jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka, sekoita, lisää jäähtyneet mansikat, sekoita, maista ja lisää sokeria.
Halkaise kakku 3osaan. Kostuta mansikkamehulla. Laita mansikkakermatäytettä pohjalle ja tasoita, ripottele päälle vielä suklaanameja. Täytä samoiten toinenkin kerros. Laita kansi päälle ja kostuta sitäkin, mutta vain ihan vähän.

Koristelu:
4 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa
sokeria
sinistä pastaväriä
suklaanameja
valmis kakkukuva
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka, sekoita, lisää sokeria ja maista. Ota hieman vajaa puolet vaahdosta toiseen kulhoon ja värjää se pastavärillä siniseksi (väriä ei tarvitse paljoa). Valkoisella kermalla sivele kakku kauttaaltaan ohuelti. Laita loput kermavaahdosta pursottimeen, jossa tähtitylla. Ja samoin sininen vaahto. Laita kakkukuva keskelle kakkua ja tee vuorotellen sinisellä ja valkoisella reunapursotukset. Lisää suklaanameja koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti