tiistai 4. joulukuuta 2012

Porkkanalaatikko


3 kg  porkkanaa
6 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl puuroriisiä
4½ dl kermaa
2 dl vettä
2½ dl porkkanamehua
3 munaa
5 rkl siirappia
suolaa
mustapippuria
pippurisekoitusta pippurimyllystä
korppujauhoja
voita

Kuori porkkanat, aja ne mehulingon läpi, jotta saat porkkanamössöä ja porkkanamehua. Laita vesi kiehumaan kattilaan, lisää suola ja puuroriisit, keitä sen verran että vesi imeytyy riiseihin. Riisin kiehumista odotellessa, sekoita porkkanamössön sekaan: kerma, vesi, porkkanamehu, siirappi, munat ja mausteet. Lisää lopuksi riisit, sekoita tasaiseksi. Voitele vuoat ja annostele massa vuokiin. Ripottele päälle korppujauhoa ja lopuksi pieniä voinokareita. Laita uuniin, ensin 175 asteessa n.tunnin ja sitten 200 asteessa n.15min.

Herrkullista :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti