Leipomiseen hurahtanut yh-äiti, listaa ylös testaamiaan ohjeita. Unelmoi leivonnaisten olevan joskus suuri osa työelämääkin. Kokeilunhalu ja inspiraatio vievät eteenpäin. Tyvestä puuhunkin noustaan, ja kantapään kautta näitä räpellyksiä loihditaan. Virheistään voi oppia ja siksi julkaisenkin myös ne vikatikkikuvat :)
keskiviikko 5. joulukuuta 2012
Gluteenittomat piparkakut
Taikina:
3 munaa
4 dl sokeria
1 dl siirappia
400 g voita
1 pss piparkakkumaustetta
3 tl soodaa
3 dl perunajauhoja
8-9 dl gluteenittomia jauhoja
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta rasva, siirapi ja mausteet, sekoita muna-sokerivaahtoon. Sekoita sooda pieneen määrään jauhoja ja lisää seokseen. Sekoita keskenään perunajauho ja gluteeniton jauho (laita gluteenitonta jauhoa aluksi puolet määrästä) ja lisää seokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää gluteenittomia jauhoja jos näyttää liian löysältä. Taikinan pitääkin olla melko notkeaa. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
Ota köntti taikinaa ja kauli jauhotetulla alustalla levyksi, ota piparimuotilla pipareita ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa n.5 min.
HUOM! Ole huolellinen että työvälineet ja alustat ovat varmasti puhtaita. Gluteenittomien pitää olla taatusti gluteenittomia!
Taikina on helpompi leivottava kuin tavallinen piparitaikina ja tuplasti paremman makuisia pipareita tulee kuin tavallisesta taikinasta :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti