keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Gluteenittomat piparkakut


Taikina:
3 munaa
4 dl sokeria
1 dl siirappia
400 g voita
1 pss piparkakkumaustetta
3 tl soodaa
3 dl perunajauhoja
8-9 dl gluteenittomia jauhoja

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta rasva, siirapi ja mausteet, sekoita muna-sokerivaahtoon. Sekoita sooda pieneen määrään jauhoja ja lisää seokseen. Sekoita keskenään perunajauho ja gluteeniton jauho (laita gluteenitonta jauhoa aluksi puolet määrästä) ja lisää seokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää gluteenittomia jauhoja jos näyttää liian löysältä. Taikinan pitääkin olla melko notkeaa. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
Ota köntti taikinaa ja kauli jauhotetulla alustalla levyksi, ota piparimuotilla pipareita ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa n.5 min.

HUOM! Ole huolellinen että työvälineet ja alustat ovat varmasti puhtaita. Gluteenittomien pitää olla taatusti gluteenittomia!

Taikina on helpompi leivottava kuin tavallinen piparitaikina ja tuplasti paremman makuisia pipareita tulee kuin tavallisesta taikinasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti