Taikina:
200 g voita huoneenlämpöisenä
2½ dl sokeria
1½ dl siirappia
2 munaa
1 L vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 pss piparkakkumaustetta
Paloittele margariini kulhoon, lisää sokeri. Sekoita. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet. Sekoita sooda pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan, sekoita. Lisää jauhoja pienissä erissä. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin. Anna levätä seuraavaan päivään asti.
Leivo taikinasta tavallisia pipareita, paista ne 200 asteessa 5 min.
TAI
Leivo taikinasta piparikuppeja:
Kauli taikina, ota pyöreä muotti, joka on vähän muffinssipellin muffinssikuoppaa leveämpi halkaisijaltaan. Ota muotilla pyörylät taikinasta ja painele taikinaympyrä voidellun muffinssivuoan koloon tiiviisti. Täytä jokainen kolo pellillä. Ota foliosta neliöitä ja painele ne taikinan päälle, kupin muotoon. Täytä foliokupit riisillä. Laita pelti uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Kun 10 min kulunut, ota vuoka pois uunista, irrota varovasti foliokupit (säästä riisi mahdollista seuraavaa kertaa varten). Laita pelti vielä 5 minuutiksi uuniin. Anna valmiiden kuppien hieman jäähtyä, ennenkuin irrotat ne pelliltä.
Tee kupeille kannet käyttämällä hiukan pienempää pyöreää muottia. Voit myös pyöritellä taikinasta nupit kansiin. Paista nämä 200asteessa, n.7min. Anna jäähtyä.
Koristele tomusokerikuorrutteella, jota voit värjätä pastaväreillä/muilla elintarvikeväreillä. Nonparellit ja koristekuulat ovat oiva lisäkoriste sekä sokerimassasta muotilla otetut kuviot :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti