torstai 1. marraskuuta 2012

kotitekoisen jugurttijäätelön perusohje

Kirpparilta löysin hyvin huokealla hinnalla kotikeittiön jäätelökoneen. Pitihän se ostaa ihan kokeilumielessä ja testata heti :) Söin pari päivää sitten Arnoldsissa frozen jugurttia, oli paljon parempaa kuin jäätelö! Joten etsin tietysti ohjetta, joka oisi kehiteltävissä lähellekään samanlaiseksi.
Tällaista sitten päädyin testaamaan.

2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2 dl makuainetta (esim. marjat, pähkinät, suklaa, keksimurut, jne. jos käytät vaikka kinuskikastiketta/sulatettua suklaata, laita juoksevampaa ainetta vain 1dl)
1 dl kuohukermaa
2 dl maustamatonta jugurttia

Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää makuaine ja sekoita. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jugurtti, sekoita tasaiseksi. Yhdistä vaahdot ja kippaa koko seos jäätelökoneeseen. Laita kone pyörittelemään massaa n.40minuutiksi.
Syö tai vaikka pakasta :)

Minä tein koekerralla mustikka-jugurttijäätelöä. Herrrkullista, paljon parempaa kuin kaupan jäätelöt! :)

Minä laitoin loput herkusta puhtaaseen karkkilaatikkoon ja pakastimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti