maanantai 25. maaliskuuta 2013

Suklainen pähkinäkakku




Pojan luokka järjesti myyjäiset ja sinne leipasin jotain hyvää. Tämä kakku sopii sille, ken pitää sekä suklaasta että pähkinöistä :)

Taikina:
200 g  voita/margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (käytä mieluiten aitoa vaniljaa sisältävää sokeria, tulee parempaa)
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
n.50-100g pähkinäsekoitusta (määrä on vaihteleva, laita sen verran kuin itse tykkäät) murskattuna (joko ihan veitsellä hienonnat pienemmäksi tai sitten cutterissa)
1 dl kermaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää vuorotellen kerman kanssa taikinaan, koko ajan sekoittaen. lisää pähkinärouhe ja sekoita tasaiseksi.
Kaada pitkittäiseen leipävuokaan, jonka olet rasvannut ja korppujauhottanut (myös mannaryynit sopivat).
Paista 175 asteessa n. 50-60 min.
Anna jäähtyä, mielellään vaikka seuraavaan päivään, ennenkuin kuorrutat.

Kuorrutus:
130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Sulata suklaa varovasti vaikka mikrossa. Kuumenna kermaa kattilassa, EI SAA mennä kiehumispisteeseen asti, vaan hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpöinen. Ota kerma pois liedeltä ja sekoita mukaan suklaasula. Sekoita tasaiseksi. Lisää pieni nokare voita, niin saat kiiltävän pinnan.
Anna hetken jäähtyä ja levitä sitten tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Asettele koristeeksi pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti