tiistai 24. heinäkuuta 2012

Mansikkaleivokset


Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi, sekoita varovasti sekaisin. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Paista 200 asteessa 6-8min, uunin keskitasossa. Ota valmis pohja uunista ja kippaa leivinpaperin päälle, johon on siroteltu sokeria (tämän konstin takia ei tartu paperiin). Irrota heti paistamisessa käytetty leivinpaperi, niin se irtoaa helpoiten.

Täyte:
n.3 dl vispikermaa
2 prk mansikka-raparperi rahkaa
sokeria maun mukaan
punaista pastaväriä
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sekoita, maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Värjää lopuksi pastavärillä.
Leikkaa pohja kahtia ja kostuta alimmainen pohjapala. Minä käytin kostutukseen MarliJuissin mansikka-lime mehua. Lado kostutetun pohjan päälle täytettä (saa laittaa melko reippaasti, niin tulee paksu kerros) ja tasoita tasaiseksi kauttaaltaan. Laita täytteen päälle jäljellä oleva pohjapala ja kostuta. Sivele pintaan ohuelti sitruunatahnaa tarttumispinnaksi. Päälle tuoreita, kotimaisia mansikoita ja kiillettä (paketin ohjeen mukaan). Laita jääkaappiin, jotta kiille jähmettyy.
Voit tarjoilla leivoskakun sellaisenaan tai pursottaa reunoille kermavaahtoa ja koristella esim. sitruunamelissan lehdillä. Tai voit leikata leivoksiksi ja laittaa leivokset pullavuokiin (levitä pullavuokaa, niin leivos mahtuu siihen ja asettuu kauniisti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti