perjantai 26. huhtikuuta 2013

Koristelun vaihtoehtoja täytekakkuihin

Teen monenmoisia täytekakkuja, joissa kuitenkaan täyte ei kovin paljon poikkea. Pääsääntöisesti toiveena on olleet erimakuiset mousset. Käytän mielelläni tukusta saatavaa valmista moussepohjaa (saan lainata ystävän tukkukorttia, joka mahdollistaa hankinnan, Kiitos siitä Tiinalle!), jota sitten sävellän eri toiveisiin sopivaksi. Tosin tuotteen laktoosittomuudesta/ gluteenittomuudesta en ole varma, joten niissä tapauksissa teen sitten toisenlaiset ratkaisut (lue: perinteiset, jolloin käytän perinteisiä aineita ja tiedän ettei siellä ole allergisoivia ainesosia). Mutta pääsääntöisesti kuvagalleriassani on monia täytteiltään samantyylisiä kakkuja, joista en ole erikseen jaksanut laittaa kuvaa ohjeen kera (tuntuu toistolta).
Haluan kuitenkin tuoda esille koristeluideat, joten siitä syystä julkaisen tämän tekstin kuvineen.
Kommentoimalla saa lisää tietoa ja saa kommentoida ihan muutenkin vaan! :)
Antakaa mielikuvituksen lentää, niin teette varmasti ihania ja uniikkeja kakkuelämyksiä!

Ensimmäisenä kermalla päällystettyjä kakkuja. Erilaisilla pursotuksilla ja koristeilla saa näyttävyyttä.
 Yläpuolella oleva pikkukakku meni lisäkakkuna poikalapsen ristiäisiin. Koristeina on marsipaanista ja värjätystä sokerimassasta väritoiveen mukaisesti taiteillut ruusu ja perhonen, keskelle ripoteltu erivärisiä koristerakeita.
 Keinuheppakakku on myös ristiäiskakku. Päälle olen levittänyt valkoisen kermavaahdon ja reunat pursottanut haalean siniseksi värjätyllä kermavaahdolla ja pursotuksessa käyttänyt pientä lehtityllaa. Keinuhepat on tehty sokerimassasta ja maalattu pastaväreillä.
Vaaleanpunainen kakku meni tyttövauvan ristiäisiin. Simppeli kakku ja kuorrutus. Päälle koristeeksi tuli laatta, jossa oli syntymäaika sekä pienet vaaleanpunaiset tossut. Laatta oli yksittäin pakattu, jotta asiakas sai sen laittaa parhaaksi katsomalleen paikalle/ säilyttää muistona.

Seuraavat kakut on päällystetty joko sokerimassalla tai vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla.

Tämä meni toiveesta pienelle tytölle, jonka lempiväri on keltainen ja Barbapapat lähellä sydäntä :) tässä on käytetty sokerimassaa (värjätty pastavärillä) kuorruttamisen ja mustalla pastavärillä maalattu lisäkoristelut.
 Hello Kitty- kakku, pienen tyttösen toive. Piti googlettaa miltä näyttää kyseinen kisu (itselläni kun poika, eikä tietty tätä aihetta oo tarvinu tietää) :D valkoisella kaulintamassalla päällystetty ja kuva maalattu pastaväreillä.
 Pienen pojan ristiäiskakku. Päällystetty sokerimassalla. Nimikuutiot tehty marsipaanin ja värjätyn sokerimassan yhdistelmästä (etukäteen, jotta kovettuivat). Maalaukset maalattu pastaväreillä. Pienet pallurat on koristelurakeita, jotka elintarvikeliimaa sekä pinsettejä apuna käyttäen liimailin kakun pintaan. Oikeeta näperrystä!
 Samaisiin yllämainittuihin pojan juhliin tämäkin. Valkoinen päällinen sokerimassaa ja koristeet sokerimassa+marsipaani. Pienet yksityiskohtamaalaukset pastaväreillä ja sokerihelmet koristeena rusetissa. Rusetin mallina käytin Ahonlaita-blogissa ollutta vaihekuva ohjetta.
 Punainen Angry Birds meni pojalle, jolle kyseiset linnut olivat hyvin tärkeitä. Kaulintamassalla kuorrutettu ja pastaväreillä maalattu. Reunassa vielä päivänsankarin nimi ja onnea-teksti sekä ikä maalattuna pastaväreillä.
 KunkkuPossu meni samoihin teemajuhliin ja tekotapa on sama. Kunkkupossussa on täytteenä itsetehty omppuhillo (mainittu siitä syystä, että kaupaks meni juhlijoille, vaikka hillo kuuluikin kuulemma inhokkilistalle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti