perjantai 3. elokuuta 2012

Rahkapiirakka

Tässä perusohjetta rahkapiirakkaan. Tähän voit lisätä mieleisiäsi marjoja ja hedelmiä. Minä käytin puolukoita (pakastimen tyhjennys meneillään, kun pitää saada tämän kesän marjoille tilaa :)).

Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl kardemummaa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
400 g rahkaa
2 munaa
2 dl sokeria
150 g marjoja/hedelmiä
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Laita marjat tai hedelmät täytteen päälle. Paista 200 asteessa 60 min.

Jos olet tehnyt piirakan happamista marjoista (kuten puolukat), voit valmiin, lämpimän piirakan päälle ripotella hieman vaikka fariinisokeria :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti