lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen tuorejuustokakku


Pohja:
2 pötköä rainbown cappucinotäyte keksejä
75 g sulatettua voita
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja laita kylmään jähmettymään.

Vinkki:
Keksit voi murskata myös laittamalla ne muovipussiin ja hakkaamalla kaulimella tai lihanuijalla tai vaikka vasaralla :)
Itse laitan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Sen voi tarjolle laitettaessa poistaa tai leikata reunat siistiksi ja antaa jäädä kakun alle.

Täyteosio:
3 dl vispikermaa
200 g mascarponetuorejuustoa
0,5 dl lime curd-tahnaa
sokeria maun mukaan
4,5 liivatelehteä
0,5 dl limemehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen mascarpone ja lime tahna, sekä tarvittaessa sokeria, sekoita tasaiseksi.
Kuumenna limemehu ja sulata siihen liivatteet, kaada liemi massan sekaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään.

Päällinen:
1 pussi SitruunaJelloa
Tee hyytelö paketin ohjeen mukaan (1,5 dl kuumaa vettä 1,5 dl kylmää vettä ja pussin sisältö sekoitetaan liemeen)
pastaväriä (keltainen) Liota sekaan haluamasi määrä väriä.
Anna hyytelöliemen hetken aikaa jäähtyä ja kaada se sitten kauhan kautta kakun päälle (estää näin kaadettaessa liemen porautumisen kakun sisään). Laita jääkaappiin taas jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään asti.

Koristeet:
Oksat ja koriaitareunus: sulatettua tumma ja maitosuklaata (sulatin molemmat suklaat yhteen ja niitä oli yhteensä n.100g)
Pajunkissat: sokerikuorrutetta (pikeeriä)
Pääsiäismunat: Pandan suklaasydämiä, joiden alle pursotin pikeeriä estämään karkkien sulamisen sekä pitämään niitä paikallaan.
Koriaitareunuksen ohjeen otin Kinuskikissan blogista (www.kinuskikissa.fi).

Vinkki:
Kun irrotat kakkua vuoasta, auta ensin reunoilta veitsellä ennen renkaan avaamista. Työnnä veitsi kakun ja vuoan väliin ja pyöräytä koko vuoan ympäri, niin kakku irtoaa reunoista, eikä repeile reunaa avattaessa ja nostettaessa.
Jos käytät kaupasta ostettua valmista sokerikuorrutetta, on se usein aika jämäkkää. Lämmitä tuubia hetken aikaa kuumassa vedessä, niin saat siitä paremmin levittyvää.

Hyvää Pääsiäistä kaikille!! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti